COVID 19 eljárásrend

– Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja.

– Kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető higiénés szabályok betartására:

  • szappanos kézmosással vagy alkoholos kézfertőtlenítéssel kell biztosítani a személyes tisztaságot. Az intézmény bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk.
  • köhögési etikett alkalmazása: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés.

– Különösen fontos a megfelelő (1,5 méteres) védőtávolság betartása.

– A tömegközlekedésen való utazás során kötelező a szájmaszk használata.

– A gyermekek egészségi állapotát rendszeresen ellenőrizzük. Panasz esetén testhőmérséklet mérést végzünk. A koronavírus megbetegedés tüneteit mutató tanulót azonnal elkülönítjük. Értesítjük az iskolaegészségügyi orvost és a szülőket. A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.

– Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, a gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

– A szülő köteles értesíteni az iskolát, ha a gyermeknél vagy a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

– Ha a tanuló hatósági karanténba kerül, a karantén időszakára a hiányzása igazoltnak tekintendő.

– A karantén ideje alatt a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett vesz részt az oktatásban.

– Az iskola területére csak az intézmény tanulói léphetnek be.

– Ha a szülő ügyet szeretne intézni, kérjük részesítse előnyben a telefonos, illetve online ügyintézést. Amennyiben személyes találkozást igényelnek, akkor csak előzetes telefonos egyeztetést követően jöhetnek be az iskolába.

Kérjük a szülőket, hogy az épületben tartózkodáskor viseljenek szájmaszkot! Belépéskor használják a kihelyezett fertőtlenítőt!